Eesti English
Suomi
Tapahtumakalenteri, uutiset »

Smart Hotel 14.12.2007–9.1.2008 Desing Forumissa

13.12.2007

Lehdistötiedote 3.12.2007

SMART HOTEL – matkalla tulevaisuuden palvelumuotoiluun

Älykäs talo, lifestyle- ja designhotelli… Uudet houkuttelevat käsitteet ovat ilmestyneet rakennusbisnekseen ja hotellien markkinointiin. Huoneen trendikäs sisustus, viimeisintä huutoa oleva taulutelevisio, nimekkään muotoilijan maljakko pöydällä, laajakaista ja wlan – ovatko asiakkaan tarpeet lepäämiseen, viihtymiseen ja työntekoon nyt vihdoin ratkaistu? Mielestämme ei!
Tervetuloa lehdistöinfoon Design Forumiin torstaina 13.12.2007 kello 11 kuulemaan aiheesta tekijöiltä sekä tutustumaan uusiin ratkaisuihin ja eestiläis-suomalaiseen palvelumuotoiluun.

Designhotelleja vai hotellidesignia? Mieluummin palvelumuotoilua!
Jokaisella hotellien suurkuluttajalla on varma mielipide hotellien tyyppiongelmista ja omat korjausehdotuksensa. ”Ovi joka ei jätä pulaan…suora yhteys keittiöön…huoneen intiimisti mukautuva tunnelma…interaktiivisuuden ja kommunikaation lisääminen”.

Eestiläis-suomalaiset työryhmät asettivat kysymyksiä suurkuluttajan näkökulmasta: Voiko hotellidesignin avulla palvella? Onko arkkitehtuuri interaktiivista? Onko hotellissa oltava muitakin toimivia käyttöliittymiä kuin vastaanottotiski? Näitä asioita pohtiessaan työryhmät pyrkivät tulkitsemaan asiakkaan tarpeita ja liittivät mukaan uutta teknologiaa – ja muotoilivat tulevaisuuden palvelukonsepteja.

Verkostoituminen, verkostoituminen, verkostoituminen!
”Hoitakoon jokainen oman tonttinsa” on ajatuksena jo aikansa elänyt. Hotellien konseptointi ja kansainvälistyminen ovat ennen kaikkea palvelumuotoilua ja palvelumuotoilun tulevaisuus on laaja-alaisissa moniosaajien verkostoissa.

Itämeren alueiden välisen yhteistyön ja verkostoitumisen kehittämistä tukevat tällä hetkellä mm. EU:n aluekehitysrahaston Interreg IIIA-hankkeet. Estonian and Finnish Design Challenge -projektia hallinnoi Baltic Design & Interior Network Helsingistä. (www.baldesign.net). Lisää EFDC-projektista, jonka puitteissa SMART HOTEL -näyttely on toteutettu löytyy ositteesta: www.baldesign.net
Projektin osallistujat ja näytteilleasettajat ovat muotoilijat: Ilona Gurjanova, Tarmo Luik, Igor Volkov, Jan Graps, Keret Altpere, Monika Järg, Ivari Männi, Ken Ruut ja Jukka Halttunen.
Mukana on virolaisia yrityksiä: Wendre AS, Haapsalu Uksetehase AS, Varleton OU, OU Roller Leiutised, Geotime OU ja Gorleen Grupp OU. Suomesta projektiin ovat puolestaan osallistuneet Ideapuu Oy, Puupalvelu Jari Rajala Oy, Seuraava Oy, Electrowaves Oy, STOK – Sähköisen talotekniikan osaamis- ja kehittämiskeskus.
Näyttely oli aiemmin marraskuussa esillä Tallinnassa Arhitektuuri ja Disainigaleriissa.

Smart Hotel 14.12.2007–9.1.2008
Design Forum Finland, Tila2
Erottajankatu 7, Helsinki
Ma–pe 10–19, la 10–18, su 12–18
Näyttelyinfo (09) 6220 8132.
Vapaa pääsy

Lisätietoja:
Design Forum Finland, tiedottaja Aila Kolehmainen, (09) 6220 8121, 041 538 7533 aila.kolehmainen@designforum.fi, www.designforum.fi

Baltic Design & Interior Network, Juhani Vainio, 050 369 9690, info@baldesign.net, www.baldesign.net

TopBack