Eesti English
Suomi
Kansalaispalvelut » Hyväksyttävät matkustusasiakirjat »

Matkustusasiakirjat


EU-kansalaiset

EU-kansalaisen maahantulon edellytyksenä on voimassaoleva passi tai henkilökortti, joka on myönnetty jossakin EU-maassa ja jonka kyseinen valtio on hyväksynyt matkustusasiakirjana.

HUOM Suomen kansalaisen matkustusasiakirjoina hyväksytään passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti tai 1.12.1999 jälkeen myönnetty sähköinen henkilökortti. Matkustusasiakirjana ei hyväksytä väliaikaista henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia.

Alle 15-vuotias EU-kansalainen tarvitsee Viroon matkustaessaan voimassaolevan passin tai henkilökortin, joka on myönnetty jossakin EU-maassa ja jonka kyseinen valtio on hyväksynyt matkustusasiakirjana.

HUOM Suomessa ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnettyä ns. alaikäisen henkilökorttia ei hyväksytä matkustusasiakirjana


EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset

EU:n ulkopuolisen maan kansalaisen maahantulon edellytyksenä on hänen kansalaisuusvaltionsa passi tai kansainvälisen järjestön myöntämä matkustusasiakirja, jossa on tarvittaessa viisumi.
Katso: Viisumivapaat maat

Viroon matkustavalta alle 15-vuotiaalta EU:n ulkopuolisen maan kansalaiselta ei edellytetä omaa passia, jos hänen nimensä, syntymäaikansa, valokuvansa ja tarvittaessa viisumi ovat hänen kanssaan matkustavan vanhemman passissa.

Alle 7-vuotiaan lapsen kuva ei ole vanhemman passissa välttämätön.

15-vuotta täyttäneet tarvitsevat oman passin ja tarvittaessa siihen viisumin.
Katso: Viisumivapaat maat

TopBack